Over Jeetje Mila

Marina Raat

Oprichter en artistiek leider van Stichting Jeetje Mila

“Lange tijd was theater mijn grote liefde in het leven. Ik ontwikkelde me via diverse toneelscholen om van die liefde mijn vak te maken. Ik was als gedreven student vastberaden om door middel van theater een bijdrage te leveren aan het creëren van een mooiere wereld. De manier waarop ik dit zou doen, werd een andere dan ik voor ogen had.

Kort na alle opleidingen werd mijn dochtertje Mila geboren. Een prachtig meisje met downsyndroom. Inmiddels werk ik al vele jaren op diverse plekken als theaterdocent en mijn liefde voor het theater is nog steeds groot. Maar Mila, die als verrassende parel te midden van al mijn toekomstdromen verscheen, geeft me meer dan theater ooit zal kunnen.

Mila is nu tiener en wil kunstenaar worden. Zo zijn er veel jongeren met een beperking die soortgelijke dromen hebben. De mogelijkheid om zich in de kunsten te scholen zoals ik dat heb kunnen doen, is er echter nauwelijks tot niet voor hen. Vanuit de overtuiging dat deze jongeren dezelfde kansen verdienen als iedereen, heb ik Stichting Jeetje Mila opgericht. Een plek waar jongeren met een droom, ondanks hun beperking, zich op kunstzinnig vlak kunnen ontwikkelen.”