Alex Fabuleux

Pas op! Kapperszaak op stelten!

Heb jij wel eens een droom gehad? Alex wel. Een heuse, eigen kapperszaak. Samen met haar assistent is ze er helemaal klaar voor om de sterren van de hemel te knippen. Maar zo’n droombaan blijkt toch niet zo gemakkelijk. En die droomprins laat ook maar op zich wachten. Zijn dromen dan toch alleen voor ’s nachts, als je stilletjes slaapt? Of zijn ze misschien wel heel dichtbij, hoe ver ze ook lijken te zijn?

Alex Fabuleux is een jeugdvoorstelling voor 8+ en is de eerste voorstelling die wordt uitgebracht door Stichting Jeetje Mila. De try-outs van Alex Fabuleux vinden plaats in de theaterzaal van Scheltema Leiden, waarna de voorstelling wordt aangeboden aan het speciaal onderwijs in Nederland.

alex-fabuleux
Spelers Michiel Abels, Donatella Marelli, Yarell van der Plas, Marlous Scholten, Saskia van der Zwart
Maskers Thomas Rascher
Regie Marina Raat
Techniek Ben Jansen

Speeldata try-outs

31 mei 15.00-16.00: Theater het Onderdak Sassenheim (besloten)
1 juni 20.15-21.15: Theater Scheltema Leiden
23 september 20.15-21.15: Theater Scheltema Leiden

De volledige opbrengst van de voorstelling in het Scheltema-theater gaat naar Stichting Jeetje Mila. De kosten voor deze voorstelling zijn 15 euro. Kaartjes kunnen op de avond zelf in het theater worden gekocht.

 

stichting-jeetje-mila-projecten-alex-fabuleux2

 

 

 

Met dank aan

Thomas Rascher is maskermaker en docent aan de Folkwang Universität der Künste in Duitsland. Hij doneerde door hem gemaakte theatermaskers voor deze voorstelling.

Ben Jansen werkt voor theater ‘t Onderdak in Sassenheim, maakte het lichtplan voor Alex Fabuleux en verzorgt de techniek tijdens de voorstellingen. Ook stelde hij Theater ‘t Onderdak ter beschikking voor een try-out. www.hetonderdak.nl

Theater Scheltema stelde haar theater ter beschikking voor een try-out. www.scheltema.nl

LAK cursusbureau Leiden stelde meerdere malen haar studio’s ter beschikking voor de repetities van de voorstelling. http://voorzieningen.leidenuniv.nl/lakcursussen/

Theater Domino Leiden zorgde voor repetitieruimte en een try-out-plaats. www.gemiva-svg.nl/domino

Huur Mij Leiden stelde een bus ter beschikking voor het vervoeren van het decor. www.huurmij.nl

Hoppezak Kledingverhuur doneerde het kostuum van de prins. www.hoppezak.nl

Vincent Plu regisseerde o.a. de film Baardbroeders en maakte de trailer van Alex Fabuleux. www.baardbroedersdefilm.nl